vineri, 11 iunie 2010

Opiniile lui Renzo Novatore

DUMNEZEU : Creaţia unei fantezii bolnave. Locuitor al creierelor senile şi impotente, însoţitor şi mângâietor al spiritelor râncede, născute pentru sclavie. Pastilă pentru minţile constipate. Marxism pentru cei slabi de inimă.

UMANITATE : Cuvânt abstract cu o conotaţie negativă, umflat de putere şi lipsit de adevăr. Mască obscenă pictată pe faţa meschină a unui ordinar viclean cu scopul de a domina multitudinea de idioţi şi imbecili sentimentalişti.

PATRIE : Servitute intelectuală a celor semi-inteligenţi, staul al imbecilităţii. O Circe ce îşi transformă adoratorii în câini şi porci. O prostituată pentru stăpân, un peşte pentru străin. Mâncătoarea propriilor copii, calomniatoare la adresa părinţilor şi zeflemitoare la adresa eroilor.

FAMILIE : Negarea iubirii, vieţii şi libertăţii.

SOCIALISM : Disciplină, disciplină, obedienţă, obiedienţă ; sclavie şi ignoranţă gravidă cu autoritate. Un trup burghez îngrăşat în mod grotesc de o creatură creştină vulgară. O mixtură de fetişism, sectarianism şi laşitate.

ORGANIZAŢII, CORPURI LEGISLATIVE ŞI SINDICATE : Biserici ale celor slabi. Case de amanet pentru păduchi şi zdrenţe. Mulţi se alătură pentru a trăi parazitar pe spatele colegilor lor tâmpiţi ce sunt membri pe deplin. Unii se alătură pentru a deveni spioni. Alţii, cei mai sinceri, se alatură pentru a sfârşi în închisoare, de unde pot observa ruşinoasa laşitate a tuturor celorlalţi.

SOLIDARITATE : Altarul macabru folosit de tot felul de comedianţi cu scopul a-şi etala talentul preoţesc de a recita maselor. Beneficiarii nu plătesc nimic altceva decât 100% umilire.

PRIETENIE : Norocos este cel care a băut din potirul acesteia fără a rămâne cu spiritul jignit şi inima înveninată. Dacă există o asemenea persoană, îl încurajez să-mi trimită o fotografie. Sunt sigur că mă voi uita la faţa unui idiot.

DRAGOSTE : Păcălire a cărnii şi stricăciune a spiritului. Boală a sufletului, atrofiere a creierului, slăbire a inimii, corupere a simţurilor, minciuni poetice din care cineva se îmbată de două sau de trei ori pentru a consuma mai repede această viaţă preţioasă dar stupidă. Şi totuşi aş prefera să mor din dragoste. Este singurul şarlatan după Iuda, care poate ucide printr-un sărut.

BĂRBAT : Un aluat murdar de servitute, tiranie, fetişism, frică, vanitate şi ignoranţă. Cea mai mare ofensă pe care o poate comite cineva împotriva unui măgar este să îl numească bărbat.

FEMEIE : Cea mai brutală dintre bestiile înrobite. Cea mai mare victimă ce se târşâie pe pământ şi, după bărbat cea mai responsabilă pentru problemele ei. Aş fi curios ce se petrece în mintea ei atunci când o sărut.

Renzo Novatore, 1920

14 comentarii:

  1. Nu sunt total de acord cu tot ce zice...
    Dar bine le mai zice !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu ce nu eşti de acord?

    RăspundețiȘtergere
  3. A fi de acord în totalitate cu ceea ce afirmă un individ sau un grup nu se limitează doar la un simplu consens...ci la o ideologie.

    - Te rog, domnule Anonim, să-ți asumi un apelativ dacă dorești să conversăm mai pe șleau...

    RăspundețiȘtergere
  4. iar tu ghanima esti o basina de blogger iar vorbele pe care le scoti imi amintesc teribil de tare de ultra conservatorii lipsiti de creier propriu, care predomina in romanica, puscaria zilelor noastre. Mai lasa-ne cu gandirea slugarnica, neutra, mediocra, pseudo-inteleapta a pulii in care suntem sufocati din copilarie. Probabil ca nu te vei ridica niciodata la nivelul unui individ liber precum Renzo Novatore.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mda... de parca fraza asta "imi pare ca omul asta are probleme majore." are si mult potential in stirnirea unei discutii, nici nu vreau sa am gandesc cate argumente ar fi putut fi aduse pentru a contrazice fraza de mai sus. Pentru a marginaliza un tip de gandire radicala in societatea asta, trebuie doar sa ii gasesti un nume de boala psihica si gata. e nebun dom-le, psihopat, asta nu-i om normal, trebuie inchis intr-un sanatoriu sau puscarie, asa jupuiesti gandirea respectiva de orice fel de legitimitate pentru ca vorbele omului respectiv sunt simptomele unei boli mintale.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gura păcătosului adevăr găiește !

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit si eu putin din tipu' asta, e foarte "diferit" de mare parte din scriitorii anarhisti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eram sigur că o să-ți placă :))
    Totuși marea diversitate de scrieri anarhiste mențin curentul în pas cu vremurile...
    Cum s-ar zice...Sunt scriitori care s-au revoltat și sunt revoluționari care au scris.

    RăspundețiȘtergere
  9. De ce erai sigur?

    Din păcate comuniştii idioţi (mai ales cei din antifa care mă ameninţau cu bătaia pentru că sunt criptofascist) încearcă să facă din anarhism un sinonim pentru fanteziilor lor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Renzo Novatore a fost un anaro-individualist italian, inspirat masiv de Nietzsche si Max Stirner. Este un exemplu foarte bun de autodidact, in copilarie muncea ziua iar noaptea citea. A fost impuscat de carabienieri intr-o ambuscada. In ultimii ani scrierile lui au devenit destul de relevante pentru anarhistii insurectionari(wolfi landstreicher sau alfredo bonanno) Mai exista un text tradus in limba romana, se cheama Inainte iconoclasti! S-a opus atat fascistilor cat si anarho-sindicalistilor si anarho-comunistilor(atat in vorbe cat si Fapte!). Antifa nu este o organizatie, Renzo Novatore poate fi considerat un "antifa", cu toate ca nu se situa la stanga.

    RăspundețiȘtergere
  11. Novatore era genul de om care dadea foc la biserici, dezerta din armata si instiga lumea la revolta armata impotriva autoritatii statului.
    Ca anarhist individualist iti iei suturi de la toti, la fel ca Stirner,de la dreapta neofascista, de la liberali dar mai ales de la stanga autoritariana sau colectivista,indiferent daca e vorba de marxism sau anarhism,
    un destin sumbru si nemeritat :(

    RăspundețiȘtergere