joi, 30 septembrie 2010

Stop ! Cleopa Time !

Lui Ilie Cleopa cu siguranţă îi plăcea vorbească, uneori singur, alteori cu audienţă mare : despre credinţa ortodoxă, Biserică, vedenii schizoide, sectari, antihrişti, sfaturi morale presărate cu multe „ipse dixit”-uri, etc...

Însă sub cojocul din lână de oaie se ascundea un lup moralist.

Iată câteva fragmente din cugetările lui Cleopa...

Despre rolul femeii : „Cât ar fi femeia de învăţată, trebuie să fie supusă bărbatului. Că bărbatul este cap al femeii şi Hristos cap al bărbatului. În ordinea asta este ierarhia în familie.”

Despre educaţie : „Cea mai imperioasă datorie şi cea mai mare, pe care o aveţi voi ăştia căsătoriţi, este să creşteţi copiii în frica şi certarea Domnului.”

Despre Martorii lui Iehova , sectari : „Este o sectă politică iudaică [...]”„Sunt înaintemergătorii lui Antihrist, că strâbă credinţa.”

Despre avort : ”Vine deunăzi una la mine şi-mi zice : „Părinte am insuficienţe psihice şi mi-a spus doctorul că n-am voie să nasc ; să-mi dai voie să fac avort.””Fugi de-aici criminalo! Ai venit să mă conduci tu pe mine, să înveţi popa carte? Să mori de o mie de ori, să te faci martiră, numai să te spovedeşti şi să te împărtăşeşti. Cine ţi-a spus o nebunie ca aceasta? De unde vii tu ? Să-ţi dau eu voie să faci crimă?” Ei, aşa a fost vorba, că dacă moare femeia născând, moare la datoria ei cea mai sfântă de pe pământ, să fie mamă de copii.”

- Represiune totalitară, reinventată şi revândută sub brandul religiei bigote ortodoxe.

Cu asemenea “dresori de idioţi” precum Cleopa chiar putem fi surprinşi de faptul că suntem, ca mentalitate, înglodaţi în Evul Mediu ? Ne putem mira de faptul că România a ajuns o gloată de misogini, needucaţi, intoleranţi, antisemiţi şi retrogazi ?

- Vaya con Dios, “duhovnic” sinistru…

10 comentarii:

  1. Păi dacă mama ta era educată așa cum dorești în postarea-ți,tare mi-e teamă că sfârșeai înainte de vreme în chiureta vreunui "doctor"....

    RăspundețiȘtergere
  2. Alo, Anonimule, văd că îmi comentezi din Scandinavia, ia zi, ai auzit de Sindromul Stockholm ?

    RăspundețiȘtergere
  3. „Cât ar fi femeia de învăţată, trebuie să fie supusă bărbatului. Că bărbatul este cap al femeii şi Hristos cap al bărbatului. În ordinea asta este ierarhia în familie.”

    mda, si cleopa e capu pulii. probabil fatat tot de una cu insuficiente psihice care n-ar fi avut voie sa faca copii.
    similar intr-un fel cu colegul anonim.

    RăspundețiȘtergere
  4. cleopa asta este (sau era) bolnav psihic

    RăspundețiȘtergere
  5. fascism religios , ahh neo-legionari au un orgasm =)).

    RăspundețiȘtergere
  6. De pe un site hortodox unde era o spicuire din Cleopa :

    "Parintele meu drag! Daca mar lua si pe mine cu Sfintia Sa in Rai..."

    Astfel de specimene care doresc să moară de gât cu un astfel de dement suferind trebuie internate în sanatorii. ASAP ! Cu cei care îl ridică la rang de sfânt nici nu aş vrea să întâlnesc pe stradă, neînarmat, desigur : )

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am mai discutat despre cleopa si chiar am citi f multe scrise de el.
    Oitele Domnului, daca nu luati in seama spusele dragului parinte o sa sfarsiti in Iad, ca si sectarii, evreii, inainte mergatorii lui anti-hrist... glumeam.
    Omuletul la nici macar nu stie sa tina calculele intr0o fraza. E o treaba la mine cu Cleopa si Evolutia,
    Si pana una alta, de intalnit cu aia care l-au facut sfant te intalnesti in fiecare zi: sunt imbracati in negru, poarta fuste si o palarie cu batic atasat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Adevărat, adevărat vă zic, oiţe ale Domnului, feriţi-vă de bărboşii în fuste !

    RăspundețiȘtergere
  9. Parcă ar fi vrut să zică: "tu-ţi grijania mă-tii, de vacă criminală! scorafă împuţită, sloboziţi-ar dumniezău gura cu puli de draci, găuriţ-aş sita cu suliţa lu sfântu gheorghe, de criminală hidioas! Să-ţi dau eu voie să faci crimă? Nu ţi-e ruşine, mârţoagă cu şovornoaga lărgită de satană! mori acolo în chinurile naşterii, capră călărită de satană! Naşti şi mori"

    RăspundețiȘtergere
  10. voi... sunteti prea prosti sa nu fiti prosti... hai ca stiti la ce ma refer

    RăspundețiȘtergere