duminică, 6 iunie 2010

Scrisoare către fariseu

Salut !
Ce mai faci Dănuț ? Nu ne-am mai auzit de mult...Sper că n-ai uitat și de mine?
Mai ții minte când mergeam să ne pilim ca niște carmoliști ? Ce timpuri, ce moravuri! Acum aud la știri cum că ai fi mult ”prea-fericit” sau ceva de genul, umblând cu oameni mari, îmbrăcat în niște fuste înzorzonate. Eu sincer nu prea am motive să fiu optimist, d-apăi fericit... Dar sunt bucuros că tu o duci foarte bine. Serviciul îți merge strună, clienți ai din ce în ce mai mulți zilele astea. Afacerea merge ca unsă (cu mir), și nici la vânzarea de lumânări și iconițe nu stai prost. O să avem mare nevoie de lumânărele să ne lumineze și să ne încălzească sufletul la iarnă, când o să ne taie căldura ăștia...
Apropo, vroiam să te întreb dacă nu poți scoate și vro câteva icoane cu chipul președintelui și a premierului, să aibă oamenii la cine să se roage pentru salarii mai bune, pensii decente sau o porție de mâncare.

M-am bucurat să aud și faptul că guvernul ia din banii spitalelor și a școlilor pentru a da lăcașelor de cult. Astfel, cu siguranță, vom avea mai multe minuni și mai puține greșeli chirurgicale. Iar despre școli, de ce mai am avea nevoie de ele când tot Adevărul stă scris în Biblie ? Bine ai făcut când le-ai tras peste nas parlamentarilior și ai eliminat prin drept de veto din proiectul ”Legii Educației” posibilitatea elevilor ca, la cerere, să poată urma alte cursuri în locul celei de religie. Avem doar 31.596 de biserici, din care 280 în construcție, pe când școli sunt cu duiumul, vro 8 mii.
Știu că vrei să faci ora de religie obligatorie din clasa 1 până într-a 12-a, dar totuși, ce rost mai are, dacă statistic tot dispar 3 școli pe zi și apare o biserică la 2 zile ? În câțiva ani, vor dispărea toate școlile și vom avea măcar un sfert din numărul propus de biserici.
Oricum, de unde atâta nevoie să învățăm să citit și scris așa mult ?

Ai putea să faci o combinație și cu moaștele - o distribuție națională de moaște anticriză, că vad că au mare priză la oameni. Dacă fiecare familie ar primi măcar o mumie, o claviculă, ceva, am putea trăi cu toții într-o atmosferă de stimă și respect reciproc, cum ziceai pe vremuri.
Cum bine mai spui, prin sporirea credinței și a rugăciunii și mai mulți bani dați la biserică, vom învinge criza.
E bine și că dai la săraci, după pilda văduvei sărace, însă doar atât cu cât mai mult iei de la ei. Dacă nu iese profitul, dăm faliment cu toții, ce dracu ? Ai noroc, taxe nu plătești, angajații tăi iau salar direct din bugetul de stat, politicienii te mituiesc pentru voturi și ai lipeală la stăpânire.

Te pup,
Vechiul tău amic, Escu.

PS : Ți-am găsit dosarul de la Secu', un pic ars pe la colțuri, printre niște hârțoage vechi, am să ți-l expediez prin poștă cu prima ocazie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu