luni, 21 iunie 2010

BOR și pornocrația...

Grecia, amenințată cu falimentul de criza economică, a început să impoziteze Biserica Ortodoxă, una din cele mai mari proprietare de pământuri şi clădiri din ţară.
Citez : ”Veniturile provenite din proprietăţile Bisericii vor plăti o taxă de aproximativ 20%; moştenirile băneşti în jur de 10%, iar bunurile imobiliare de circa 5%”

http://www.financiarul.ro/2010/03/20/preotii-din-grecia-invitati-sa-plateasca-impozite/

- În schimb, România, confruntată și ea cu o gravă criză financiară, nu a adoptat nici o astfel de măsură.

BOR, pentru o instituție care nu produce nimic (decât ignoranță) și consumă ca un veritabil vampir economic fonduri din bugetul statului și din buzunarele cetățenilor, invocă, precum o mantră, că ”banul este ochiul dracului”...
(Reamintesc că averea BOR depășește 3 miliarde de euro) - preoții ortodocși continuând să predice modestie, smerenie și renunțarea la bunurile materiale...

Deci modestie și smerenie să fie...dar numai pentru proști.

3 comentarii:

  1. Ai făcut nişte observaţii pertinente.De ce nu pui în aplicare un "plan" de taxare a acestor curve?
    În AUR(Asociaţia Umanistă Română) o să găseşti suportul necesar.

    PS: Aşteaptă tu mult şi bine până poporul sceptic, liber-cugetător şi raţional o să rezoneze la campaniile de pe site-uri de socializare...un demers legal poate rezolva realmente ceva. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim

    - Nu prea sunt un mare birocrat, dar sunt mereu deschis la sugestii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Îţi sugerez să nu-ţi pierzi dorinţa de a trăi într-o ţară democrată...şi înscrie-te în AUR, deoarece acolo găseşti oameni cu ţeluri ca ale tale.

    RăspundețiȘtergere