sâmbătă, 12 iunie 2010

Homeopatia...acum și în mediul universitar!

Aflu cu stupoare că la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iași, unde învăț, se predă pseudoștiința numită ”Homeopatie” drept curs opțional în cadrul Facultății de Farmacie, anul III.
Pe parcursul anului IV sper că se fac și cursuri de șamanism...

Link aici.

Alte informații (obiective) despre homeopatie aici.

Când am să mă satur de viață am să ma sinucid luând o supradoză masivă de medicamente homeopatice...

14 comentarii:

  1. ... adică ai să te îneci cu apă chioară, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, dar am impresia că apa aia chioară o să mă coste o avere...

    RăspundețiȘtergere
  3. Exista cerere pentru ceva ce nu e din sistemul sanitar, de asta se preda homeopatie la universitate. Cineva s-a gandit: "ba, exista o gramada de credinciosi in Romania care nu inteleg ce face un doctor si nu inteleg sa manance mai bine, si fraierii astia vor sa vina la un fel de cabinet medical, doar sa nu fie un medic adevarat acolo.. In acest fel o Universitate devine doar o agentie de rating pentru speculanti in medicina.

    Daca nu ai ce face, du-te la cursuri si pune intrebari rationale :)

    RăspundețiȘtergere
  4. În orice caz, homeopatia încalcă indirect principiul de bază al lui Hippocrate : ”Primum non nocere” - deoarece prin întârzierea tratamentului medical adecvat, boala se poate agrava ducând chiar la deces.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ZDragomir
    Sunt sigur că acest curs există pentru ca cineva să se folosească titulatura de ”profesor”- et company.

    Cred că ai observat cum medicina alternativă își îmbibă adeseori discursul cu motive religioase ?

    PS : chiar am să mă duc la acele cursuri, deși sunt la MG, nu la Farmacie, și am să pun mai multe întrebări...

    PSS : Tot la UMF s-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa, în urmă cu un an, unui cleric ce în tinerețe a tatonat cu legionarismul, iar la maturitate cu comunismul - Bartolomeu Anania. http://www.umfiasi.ro/umf/ie2/navigation.jsp?node=2719

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt niste escroci care sufera de minciuni incestuoase; isi cred propria fantasma, la fel cum au prieteni imaginari. Am avut ocazia sa cunosc personal astfel de practicanti (ca martor, nu client), chiar reputati, din domeniul homeopatiei ... si n-au treaba cu stiinta. E voodoo. Toti au mentionati pe zeul lor suprem si chestii de genul: obiceiuri religioase, calitatile apei sfiintite, importanta zodiei si a pozitie plantare, a ascendentului si alte idei din astrologie; si aproape totdeauna subliniau importanta rugaciunii ca parte din vindecare.
    Uite aici exemplu (interviu):
    http://www.tv-net.ro/elmavital

    Money is the bottom line.

    RăspundețiȘtergere
  7. ”In prezent homeopatia are o larga raspandire pe plan mondial, iar in Romania este recunoscuta de Ministerul Sanatatii si practicata oficial numai de medici cu pregatire postuniversitara de specialitate.” haha !

    - Pentru astfel de medici jalnici...tot disprețul meu.

    RăspundețiȘtergere
  8. LOL!!!!!
    Homeopatia in traumatisme.....Astept cu nerabdare o prezentare a eficientei remediilor homeopate in stopul cardiac, in edemul pulmonar, in infarct, in hemoperitoneu, etc....

    RăspundețiȘtergere
  9. Medicina alternativă e promovată ca un fel de ”panacee” - tratament care vindecă tot și nu are niciun fel de efecte secundare. - însă astfel de tratamente ”alternative” sunt nefolositoare sau de-a dreptul dăunătoare. Știința medicală convențională nu va adopta niciodată astfel de șamanisme ca forme de terapie, fără dovezile de rigoare, care să le sprijine afirmațiile fanteziste.

    De vină pentru abundeța acestor escrocherii este proasta educație medicală de bază a indivizilor, chiar și lipsa oricăror norme de igienă. Mai mult, mentalitatea de ”Ev Media” promovează prin reclame, omniprezente, forme bizare chiar de medicină alternativă/ vrăjitorie.

    Dacă în trecut proștii se duceau la baba de la sat, acuma se duc la medicul homeopat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dovezi? Ce dovezi visezi, colega?
    Ai nevoie doar de credinta si vei fi mintu...asta, vindecat!!! Ca doara si sfintii popi trebuie sa traiasca, amaritii!

    RăspundețiȘtergere
  11. Scuze pt intirziere, vroiam sa-ti arat asta: http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_medicina_alternativa.php
    (Legea nr. 118/2007, care are drept scop "reglementarea activitatilor si practicilor de medicina complementara/alternativa").
    E deja veche, asa ca nu te mira ca incepe sa se infiltreze oficial in UMF-uri.Poate ar fi interesant de vazut daca au si alte UMF-uri asa ceva, si eventual sa faca nitel scandal OSM-urile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mulțumesc Silviu pentru informații! Interesantă chestie - păcat însă că medicina alternativă oricum ne va escrocheri în continuare...în litera și spiritul legii. Ba chiar și în cadru instituționalizat...

    RăspundețiȘtergere
  13. Din 8000 universităţi din lume, UMF Iaşi e pe locul 5069, conform topului ăsta.
    http://www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=ro

    RăspundețiȘtergere